ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «вмовляє» кредиторів на «газову» гнучкість

Україна «вмовляє» кредиторів на «газову» гнучкість

«Нафтогаз» веде переговори із Світовим банком щодо розширення використання кредитних коштів в розмірі півмільярда доларів. Вітчизняна компанія має намір переконати кредиторів дозволити використовувати позику для купівлі не лише газу з Європи, а й з РФ.

НАК «Нафтогаз України» веде переговори із Світовим банком щодо використання кредиту, який планують надати українській компанії, на придбання не лише європейського, а й російського газу. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Уніан».

За його словами, схема закупівлі «блакитного» палива поки що не затверджена.

«Зі Світовим банком схема закупівлі газу поки не затверджена. Саме це і є предметом переговорів на цьому тижні. Ми намагаємося розширити спосіб використання грошей для обох кордонів, щоб мати максимальну гнучкість», - зазначив пан Коболєв.

Крім того, очільник НАКу сподівається отримати кредит в розмірі 500 млн дол. від Світового банку вже до кінця цього року.

«Ми сподіваємося спробувати отримати його (кредит – ред.) в цьому році – до кінця грудня», – сказав пан Коболєв.

Посадовець також зауважив, що кредит в розмірі 300 млн дол. від ЄБРР розрахований лише на придбання газу з Європи.

Нагадаємо, Україна розрахувалася за 2 мільярди кубометрів російського газу, постачання якого передбачено угодою, укладеною у Брюсселі, та планує завершити його закачування у суботу. Окрім того, у «Нафтогазі» говорять, що Україна у наступному році може повністю обійтися без закупівлі російського газу.

 
Коментарі (0)