ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Україна вже готується до нового опалювального сезону

Україна вже готується до нового опалювального сезону

Мінрегіон розпочав підготовку підприємств ЖКГ та ПЕК до нового опалювального сезону 2014/15 років. За словами фахівців, вже узагальнюються планові показники з підготовки об’єктів.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  розпочало підготовчі роботи з урегулювання питань підготовки підприємств ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2014/2015 років. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства.

«Мінрегіоном підготовлено проект розпорядження щодо підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 року» - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що враховувалися необхідність оперативної організації робіт з ліквідації наслідків понаднормованих снігопадів та забезпечення життєдіяльності населення і функціонування об'єктів соціальної сфери.

Водночас фахівці відомства стверджують, що Мінрегіон вже розпочав роботу щодо узагальнення планових показників з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2014/15 років.

«Це комплексна підготовка житлового фонду, об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного та дорожньо-мостового господарства» - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, у минулому році в рамках підготовки до опалювального періоду було підготовлено  205 тис. житлових будинків, 19,4 тис. шкіл, 14 тис. дитячих садків, 7 тис. лікарень, 24,5  тис. котелень, 2 тис. водопровідних насосних станцій, 2,6 тис. каналізаційних насосних станцій, 243 водопровідних очисних споруд, 847 каналізаційних очисних споруд, понад 7 тис. одиниць комунальної спеціалізованої техніки. Реконструйовано майже 3 тис. котелень, з яких 435 переведено на альтернативні види палива, замінено понад 500 км теплових мереж, більше 2 тис. км водопровідних та каналізаційних мереж, близько 2 тис. насосних агрегатів. Заготовлено понад 1 млн тонн посипкового матеріалу та реагентів.

 
Коментарі (0)