ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна з початку року спожила понад 30 млрд кубометрів газу

Україна з початку року спожила понад 30 млрд кубометрів газу

В Україні з початку року використано більше 30 млрд кубометрів газу. З них споживачі отримали 29 млрд кубометрів.

За період з початку року по 7 серпня 2013 року в Україні було використано 30,8 млрд кубометрів природного газу. Про це пише ZN.UA, посилаючись на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Причому безпосередньо споживачі отримали 29, 1 млрд кубометрів, оскільки 1,7 млрд - це технологічні потреби газотранспортної системи (ГТС).

Імпорт газу з початку року склав всього 13 млрд кубометрів, у тому числі 6 млрд - імпорт «Нафтогазу» від «Газпрому», 6,1 млрд - імпорт Ostchem від «Газпрому», 0,9 млрд - реверсний імпорт з Польщі та Угорщини.
 
Видобуток природного газу в Україні за вказаний період склала 12,7 млрд. кубометрів.
 
У вітчизняні ПСГ з початку сезону розміщено 4,2 млрд кубометрів газу, в основному належить «Нафтогазу України». З урахуванням запасів газу, що залишаються і від інших власників резервний об'єм запасу в ПСГ України на 7 серпня склав 10,2 млрд кубометрів газу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», у січні-липні 2013 року Україна імпортувала з Європи через Польщу та Угорщину 920,4 млн куб. м газу
 
Також повідомлялося, що Україна збільшить закупівлю російського блакитного палива. Так, у серпні планується придбати 2-2,5 млрд куб. м природного газу.
 
Коментарі (0)