ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна за десять місяців купила в Росії антрацитового вугілля на 743 млн дол.

Україна за десять місяців купила в Росії антрацитового вугілля на 743 млн дол.

Україна протягом січня-жовтня 2016 року імпортувала антрацитового вугілля на загальну суму 1,2 млрд дол. США, зокрема у Російській Федерації було закуплено палива на 742,9 млн дол

Україна протягом січня-жовтня 2016 року імпортувала антрацитового вугілля на загальну суму 1,2 млрд дол. США, зокрема у Російській Федерації було закуплено палива на 742,9 млн дол. 

Про це йдеться у статистичних даних Державної фіскальної служби України.

Безпосередньо у січні-жовтні наша держава імпортувала антрацитового вугілля, зокрема, з Росії – на загальну суму – 742,9 млн дол., США – на 168,5 млн дол., Австралії – на 73,3 млн дол. та інших країн – на 184,87 млн дол.

Водночас, Україна за цей період продала вугілля до Словаччини на 21,85 млн дол., РФ – 7,48 млн дол., Туреччини – 5,88 млн дол. й інших країн – 2,72 млн дол. Загалом у січні- жовтні наша держава експортувала антрацитового палива на 37,98 млн дол. США.

Як повідомлялося раніше Україна споживає для теплової генерації 24,5 млн тонн вугілля, з них 9,2 млн тонн — антрацитової групи, якої на сьогодні на контрольованій території України немає. 

Про це заявив  міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик. Крім того, як вже повідомлялося, закупівлі вугілля антрацитової групи ведуться також із зони АТО, непідконтрольної українському уряду. Україна споживає для теплової генерації 24,5 млн тонн вугілля, з них 9,2 млн тонн - антрацитової групи, якої на сьогодні на контрольованій території України немає. 

«Україна споживає в теплових генераціях 24,5 млн тонн, з них 9,2 млн тонн - це антрацитова група, яка на сьогодні на контрольованій території України не виробляється. Антрацитову групу вугілля, яке на сьогодні Україна отримує із зони АТО, - з шахт, які зареєстровані і платять податки на території України», - зазначив Насалик.

 

 
Коментарі (0)