ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна забезпечить збільшену заявку «Газпрому» лише на умовах контракту

Україна забезпечить збільшену заявку «Газпрому» лише на умовах контракту

ПАТ «Укртрансгаз», оператор газотранспортної системи України, готовий забезпечити збільшену заявку ПАТ «Газпром» по транспортуванню природного газу в Європу.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

Україна готова піти на такий крок за умови дотримання російською стороною контрактних зобов’язань, зокрема, в частині гарантування гранично допустимих тисків на прикордонних газовимірювальних станціях, які розташовані на території РФ.

«Вчора Газпром надіслав Укртрансгазу заявку щодо збільшення обсягів транспортування УНН газу європейським споживачам на 20% – до 275 млн куб. м на добу», - йдеться у повідомленні Нафтогазу.

Таке збільшення російська сторона аргументувала ремонтом системи газогонів «Північний потік».

Зі своєї сторони Уртрансгаз підтвердив виконання такої заявки в межах контрактних зобов’язань, проте, за інформацією Центрального диспетчерського департаменту Укртрансгазу, станом на 10:00 поточного дня російська сторона не здійснила необхідних дій по дотриманню контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях.

Нагадаємо, що плани профілактичних робіт на трансконтинентальних газопроводах, якими транспортується газ в Європу, в тому числі системою «Північний потік», були затверджені у грудні минулого року країнами-імпортерами російського газу.

 

 
Коментарі (0)