ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна зацікавилася екологічно безпечним транспортом

Україна зацікавилася екологічно безпечним транспортом

Мінінфраструктури покладає надії на створення науково-дослідницького випробувального центру перспективних технологій безпечного, екологічно сприятливого і енергоефективного автотранспорту.

Україна створить науково-дослідницький випробувальний центр перспективних технологій безпечного, екологічно сприятливого і енергоефективного автотранспорту, який представлятиме сучасний комплекс лабораторій з високотехнологічним обладнанням. На цьому наголосив Міністр інфраструктури Максим Бурбак у рамках зустрічі Міністрів транспорту країн-членів Організації Чорноморського економічного співробітництва, - повідомляє прес-служба відомства.

«Вже досягнуто певних успіхів у цьому. Зокрема, створені унікальні в Україні можливості для проведення випробувань автомобілів та їх двигунів на відповідність вимогам екологічного блоку правил ЄЕК ООН, і вивчення застосування на транспорті альтернативних джерел енергії», - зазначив пан Бурбак.

Окрім того Міністр запропонував своїм колегам по ОЧЕС задля зменшення техногенного впливу транспорту на довкілля і забезпечення сталого економічного розвитку Чорноморського регіону сприяти спільним науковим проектам та інженерним розробкам у цих сферах за участю промислових підприємств, науково-дослідних організацій та інститутів, а також створити майданчики для обміну на постійній основі досвідом і знаннями.

«Україна готова надавати всі наявні можливості для розвитку регіонального співробітництва, включаючи потенціал дослідницьких і наукових інститутів», - підкреслив Максим Бурбак.

За підсумками зустрічі Міністрів транспорту країн-членів ОЧЕС прийнято Софійську Спільну декларацію щодо підвищення екологічності транспорту в регіоні ЧЕС шляхом підвищення регіонального співробітництва ОЧЕС стосовно екологічно чистого та безпечного транспорту.

 
Коментарі (0)