ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна зацікавилася скрапленим газом Катару

Україна зацікавилася скрапленим газом Катару

Україна наполегливо працює над диверсифікацією поставок газу і вивчає можливість закупівлі газу у Катару.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час відвідання катарської компанії Ras Gas у рамках офіційного візиту до Держави Катар підтвердив, що Україна вивчає можливість закупівлі скрапленого газу у Катару, інформує прес-служба.

«Україна наполегливо працює над диверсифікацією поставок газу і вивчає можливість закупівлі газу у Катару», - заявив Микола Азаров. 

Прем'єр-міністр підкреслив, що Катар виробляє третину світового обсягу газу, і для України співпраця з такою країною - важлива. «Cпівпраця з державою, яка виробляє третину світового виробництва скрапленого газу, є для нас надзвичайно важливою», - наголосив Микола Азаров. 

При цьому він підкреслив, що зараз вартість катарського газу з врахуванням доставки втричі дешевша від російського імпортованого газу. 

Пан Азаров також наголосив, що Україна при будівництві LNG-терміналу з прийому скрапленого газу в Одеській області використовуватиме катарський досвід. «У Катару є цікаві технологічні напрацювання, і ми їх використовуватимемо при будівництві нашого терміналу»,- сказав глава уряду. 

Нагадаємо, на початку квітня повідомлялось, що Держінвестпроект розпочав перемовини з катарськими і алжирською компаніями про постачання скрапленого газу в Україну.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)