ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна закликає Захід допомогти з енергетичною інфраструктурою

Україна закликає Захід допомогти з енергетичною інфраструктурою

Україна звернулася до своїх світових союзників за допомогою у зв’язку з відключенням електроенергії, спричиненим російськими атаками на енергетичну інфраструктуру

 

Україна звернулася до своїх світових союзників за допомогою у зв’язку з відключенням електроенергії, спричиненим російськими атаками на енергетичну інфраструктуру.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у четвер, що український уряд співпрацює з НАТО, Європейським Союзом та іншими партнерами для подолання наслідків російської агресії, яка вивела з ладу щонайменше 40% енергогенеруючих потужностей країни.

У заяві МЗС додається, що українські дипломати звернулися до кількох десятків міжнародних і неурядових організацій та приватних компаній з проханням надати генератори, а також обладнання для газотранспортної системи.

“Перші поставки вже організовано з Італії, Франції, Литви, Фінляндії, Німеччини та Польщі. Перші з близько 600 одиниць обладнання прибудуть в Україну наступного тижня”, – йдеться у повідомленні.

“Цілеспрямовані атаки Росії на критично важливі об’єкти енергетичної інфраструктури – це воєнні злочини, за які ми притягнемо Росію до відповідальності”, – заявив Кулеба. “Російський ракетний терор не зламає ні Україну, ні наших партнерів”.

 

 

 
Коментарі (0)