ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна закуповуватиме 55% ядерного палива у Westinghouse

Україна закуповуватиме 55% ядерного палива у Westinghouse

Україна планує довести закупівлі ядерного палива в американської компанії «Вестінг Хаус» до 55%

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським журналістам, яке транслював телеканал «Україна», передає Укрінформ.

«Енергетична безпека полягає також і в ядерній енергетиці. І тут ми збільшуємо значно долю американських постачальників ядерного палива «Westinghouse», я сподіваюсь, що нам вдасться це зробити до 55%», - заявив Порошенко.

Глава держави також нагадав, що Україна продовжує будівництво заводу по відпрацьованому ядерному паливу.

«Це також ми злізаємо з крюка, який, як думає на сьогоднішній день РФ, що нас тримає по відпрацьованому ядерному паливу, - цього не буде», - наголосив Президент.

Як повідомлялося раніше, ДП НАЕК «Енергоатом» в поточному році закупить шість партій ядерного палива Westinghouse, однак частина поставок піде в резерв.  

За словами тимчасового президента і виконавчого директора Westinghouse Electric Company Хосе Еметеріо Гутьєрреса, компанія поставлятиме в Україну по 6 завантажень до 2020 року.

Раніше, віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон запевнив, що проблеми в американській філії компанії Westinghouse не вплинуть на поставки палива для українських АЕС.

Нагадаємо, 29 березня американська ядерно-енергетична компанія Westinghouse Electric, що належить японському концерну Toshiba, повідомила про банкрутство.

 

 
Коментарі (0)