ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна залучить 300 млн дол. кредиту від структури Світового банку

Україна залучить 300 млн дол. кредиту від структури Світового банку

Україна залучить 300 млн дол. кредиту від структури Світового банку, з яких 170 млн дол. - ще до кінця 2020 року
Україна залучить 300 млн дол. кредиту від структури Світового банку, з яких 170 млн дол. - ще до кінця 2020 року, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.
 
“Вчора, 14 грудня, між Україною та МБРР підписано угоду про Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19, для проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”... Україна зможе залучити кредит в розмірі 300 млн дол. США, 170 з яких — вже до завершення поточного року", - йдеться у повідомленні.
 
Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що підписання угоди "є логічним завершенням року, в якому Світовий банк вчергове довів свою дієву підтримку, спрямовану на боротьбу з наслідками поширення COVID-19". "Головна мета — це соціальна допомога і соціальні послуги для малозабезпечених сімей, а також допомога постраждалим від негативного економічного впливу пандемії COVID-19”, - додав він.
 
Як зазначається, це буде друге додаткове фінансування проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який реалізується в Україні, загальна сума кредиту за яким становитиме 750 млн доларів США. Проект спрямований на покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні для малозабезпечених сімей.
 
“Ми підписали угоду, яка найближчими днями почне працювати для українців. Я хочу висловити готовність Світового банку і надалі підтримувати плідну співпрацю з урядом України — і стосовно вже запроваджених проектів, які є затвердженими, а також нових, над якими ми зараз спільно працюємо”, — повідомила в.о. директора Представництва Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Клавдія Максименко.
 

Марченко наголосив, що підтримка Світового банку і оперативне ухвалення важливих рішень "дає надію на продовження співпраці, а також запевнив у готовності наполегливо працювати над проектами, направленими на розвиток освіти, закупівлю вакцин від COVID-19 тощо". 

 
Коментарі (0)