ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна замінить газ біомасою з полів

Україна замінить газ біомасою з полів

Україна може скоротити споживання природного газу за рахунок заміщення його біомасою з полів. За словами експертів, потенціал країни у цьому напрямі значний.

Скоротити споживання природного газу на 18% в Україні можна за допомогою заміщення його біомасою з полів. У цьому переконана начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська, - повідомляє «Дзеркало Тижня».

«Потенціал в Україні значний: 27 млн тонн умовного палива у нас знаходиться на полях у вигляді тієї ж соломи та інших біоматеріалів, а це 18%, якими можна замістити газ», - зазначила вона.

При цьому пані Хоцянівська підкреслила, що на сьогодні частка використання біомаси для виробництва енергії в Україні становить лише 1,24%, тоді як цей показник у країнах Європейського Союзу в середньому досягає 7%, а в Латвії і Швеції - 28% і 22% відповідно.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів на опалювальний сезон 2014/2015 років затвердив ліміти обсягів природного газу для споживачів в розрізі регіонів з урахуванням зменшення споживання газу теплопостачальними компаніями на 30%.

Читайте також: Українцям змінять норми газоспоживання

За словами очільника Мінрегіону Володимира Гройсмана, Україна вкладається в плани скорочення об’ємів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014-15 років на рівні 30%.

До того ж, у Мінрегіоні переконані, що впровадження стимулюючих заходів щодо заміщення природного газу іншими видами палива дозволить до 2020 року зменшити його споживання на 5 млрд куб. м.

 
Коментарі (0)