ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна заощадила мільйон тонн вугілля на електрогенерації

Україна заощадила мільйон тонн вугілля на електрогенерації

Вже з початку поточного року вітчизняна гідроенергетика виробила на 2,1 мільярда кВт електроенергії більше, ніж в аналогічному періоді минулого року, що допомогло заощадити 1 млн тонн вугілля

В Україні з серпня 2018 року зменшуватися споживання вугілля за рахунок роботи атомних і гідроелектростанцій, - заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, вже з початку поточного року вітчизняна гідроенергетика виробила на 2,1 мільярда кВт електроенергії більше, ніж в аналогічному періоді минулого року, що допомогло заощадити 1 млн тонн вугілля.

«Ситуація в енергетиці стабільно прогнозована. З 15 атомних блоків в безперебійному режимі працюють 12. У минулому році найбільше навантаження лягало на ТЕС, оскільки на АЕС проводилися ремонти, відповідно більше спалювалося і вугілля », - цитує чиновника його прес-служба.

Як повідомлялося раніше, запаси вугілля на складах вітчизняних електростанцій і електроцентралей становили 1,68 мільйона тонн, що на 0,42 млн тонн, або 20,2%, нижче за показник на аналогічну дату минулого року.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, запаси мазуту на складах електростанцій менше торішніх на 37,7% і становили 38 тис. Тонн.

 

 
Коментарі (0)