ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна заощадила на закупівлі вугілля

Україна заощадила на закупівлі вугілля

На купівлі останніх партій південноафриканського вугілля Україна заощадила кілька мільярдів доларів, адже нинішня ціна на тверде паливо з ПАР знизилась.

Україна заощадила більш як 2 млн дол. під час закупівлі останніх партій південноафриканського вугілля, що доставляється на п'ятому і шостому судах, завдяки зниженню вартості палива з ПАР. Про це під час брифінгу заявив перший заступник Міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрій Зюков, передає УНІАН.

За його словами, перші два судна купила державна компанія «Укрінтеренерго», третє і четверте - енергохолдинг ДТЕК, останню партію з п'ятого і шостого суден знову купило «Укрінтеренерго». На кожному судні знаходиться близько 80 тис. тонн вугілля.
 
«Середня ціна на перших двох кораблях була 112 доларів (за тонну) з доставкою на електростанції, а середня ціна на п'ятому і шостому - 99 доларів. Економія становить 2 мільйони 59 тисяч доларів», - сказав пан Зюков і додав, що якби «Укрінтеренерго» не купило останню партію вугілля, то компанія втратила б 2,7 млн доларів попередньої оплати за це паливо.
 
За його словами, причиною скандалів з південноафриканським вугіллям, викликаних тим, що він не спалюється на українських ТЕС, є нижча калорійність вугілля з ПАР, яке було поставлене на першому судні. При цьому заступник Міністра підкреслив, що це вугілля було спалене на електростанціях в суміші з іншим вугіллям.
 
Він зазначив, що зараз ведеться контроль якості вугілля, яке прибуває в країну на п'ятому і шостому судах.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», ГПУ продовжує наполягати на завданні збитків державі від закупівлі вугілля з ПАР і його низькій якості.
 
Коментарі (0)