ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна заплатила «Газпрому» за нові поставки газу

Україна заплатила «Газпрому» за нові поставки газу

Українська сторона внесла п'яту передоплату «Газпрому» за поставки газу у березні. Перерахованої суми вистачить на 7 днів.

НАК «Нафтогаз України» вчора перерахував чергові 15 млн дол ВАТ «Газпром» за поставки природного газу на березень. Цієї суми вистачить на оплату поставок «блакитного» палива до 27 березня, передають «РІА Новини».

«Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» ще 15 мільйонів доларів в якості передоплати за поставку російського газу в березні. За розрахунками «Нафтогазу України», при існуючому режимі відбору цієї суми вистачає на 7 днів», - повідомили у «Газпромі».

Відтак, українська сторона перерахувала «Газпрому» 75 млн доларів за поставки природного газу на цей місяць. Згідно з даними «Укртрансгазу», в період з 1 по 15 березня в Україну з Російської Федерації надійшло 150, 147 млн кубометрів газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство фінансів України випустило облігації внутрішньої держпозики для докапіталізації Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на загальну суму 17,2 млрд грн. Згідно інформації НБУ, середньозважена дохідність випущених ОВДП становила 14,5% річних.

 
Коментарі (0)