ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна заплатила кримським енергетикам майже 150 мільйонів податків

Україна заплатила кримським енергетикам майже 150 мільйонів податків

Київ цього року заплатив «Крименерго», яке вже підпорядковується Російській Федерації майже 150 млн грн, як відшкодування податку на додану вартість. Зазначається, що компенсацію направлено за діяльність підприємства у 2014 році.

У січні цього року Україна відшкодувала 143,1 млн грн. ПДВ «ДУП РК «Крименерго». При цьому, раніше підприємство перебувало у складі компаній ДТЕК, втім з 2015 року контроль над активами підприємства відсутній, передають «События Крыма».

В той же час у «ДТЕК Енерго» пояснюють, що отримана компенсація ПДВ стосується діяльності компанії за четвертий квартал 2014 року.

Зазначається, що компанія здійснювала поставки на територію Криму з жовтня по грудень 2014 року згідно з положеннями Закону «Про створення вільної економічної зони «Крим» і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

«Згідно з цим законом, постачання електроенергії на півострів прирівнюються до експортних поставок і обкладаються ПДВ за нульовою ставкою, відповідно, утворилася сума від'ємного значення ПДВ за вказаною періоду була повернута підприємству», – розповіла керівник департаменту зовнішніх комунікацій «ДТЕК Енерго» Ірина Мілютіна.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, проблеми з електропостачанням на території окупованого Криму, Російська Федерація вважає прийнятними. Окрім того, в РФ заявляють, що скарг кримчан щодо цієї проблеми не надходили

 
Коментарі (0)