ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна заробить мільйони на смітті

Україна заробить мільйони на смітті

Верховна Рада України прийняла кілька законопроектів, дотримання умов яких доможе залучити в Україну до 400 мільйонів євро приватних коштів у вигляді інвестицій.

Прийняття в цілому законопроектів №10499 та №10501, що були проголосовані парламентом в першому читанні, дозволить створити комплекс з переробки твердих побутових відходів, - про це заявив голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів.

«Це перший крок до створення нової індустрії, яка здатна залучити в Україну до 400 мільйонів євро приватних коштів у вигляді інвестицій, створити близько 2 тисяч робочих місць і щорічно утилізовувати понад 1,5 мільйони тонн сміття», - сказав голова Держагенства.
 
Нагадаємо, законопроект № 10501 зобов'язує всіх громадян з 1 січня 2013 року укладати договори з юридичними особами на вивезення побутових відходів.
 
Також цим проектом передбачається ввести штрафи для тих громадян, які не укладуть відповідні угоди, від 5 до 10 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (85-170 гривень) і для посадових осіб - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів (850-1 700 гривень).
 
В свою чергу законопроект № 10499 має визначити Національну комісію держрегулювання в сфері комунальних послуг державним регулятором у сфері переробки та розміщення побутових відходів.
 
Проектом передбачається, що комісія буде забезпечувати прозорість і відкритість діяльності на ринках утилізації та захоронення побутових відходів, формувати та забезпечувати прогнозованість цінової і тарифної політики на ринках переробки та розміщення побутових відходів, сприяти впровадженню стимулюючих методів регулювання цін.
 
 
Коментарі (0)