ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна затягує газові пояси

Україна затягує газові пояси

Україна в поточному році скоротила споживання газу майже на 3 млрд і його імпорт на 12 млрд кубометрів.

Про це у своєму вступному слові на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, - повідомляє УНІАН.

«Наша економіка з початку року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, скоротила споживання газу майже на 3 млрд кубометрів. Це практичний результат політики енергозбереження, а точніше енергоефективності. З початку року Україна імпортувала майже на 12 млрд куб. газу менше. Це результат політики енергонезалежності», - сказав прем'єр-міністр.

При цьому він зазначив, що паралельно зі скороченням споживання та імпорту газу Україна збільшила власний видобуток газу і вугілля. А також Микола Азаров акцентував, що вже розроблено техніко-економічне обгрунтування переведення на водопровідне паливо ще п'яти ТЕЦ.

Нагадаємо, споживання газу в Україні в січні-липні 2012 року скоротилося в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року на 7,3% - до 32,960 млрд куб. м.

Згідно з даними Міненерговугілля, імпорт газу з Російської Федерації за сім місяці 2012 року знизився порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 39% - до 18,7 млрд куб. м.

Видобуток газу на території України, за даними міністерства, за сім місяців поточного року зросла у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року на 0,9% - до 11,8 млд куб. м.

 
Коментарі (0)