ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна завершує планові ремонти на енергетичних об’єктах - Прем’єр-міністр

Україна завершує планові ремонти на енергетичних об’єктах - Прем’єр-міністр

Україна завершує планові ремонти на енергетичних об’єктах, щоб задіяти максимальні потужності протягом цієї зими. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль
Україна завершує планові ремонти на енергетичних об’єктах, щоб задіяти максимальні потужності протягом цієї зими. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 17 жовтня, пише "Україна Комунальна".
 
Вже додано в енергосистему 1,5 ГВт  потужностей, і ця цифра буде збільшена до 1,7 ГВт, як і заплановано. 
 
Крім того, Україна має 15,8 млрд кубів газу в сховищах із запланованих 16,5 млрд кубічних метрів. За даними НАК «Нафтогаз», є всі шанси пройти зиму за рахунок газу власного, українського видобутку.
 
«Щодо пунктів незламності. Розгорнули їх понад 13 тис. Найбільше на Дніпропетровщині, в Києві та на Харківщині. Проте, близько 2,5 тис. пунктів потребують доукомплектування. Це завдання для місцевої влади. Всюди має бути генератор, пальне, старлінк, засоби опалення. Скоро всі зможуть знайти найближчий до себе пункт незламності через інтерактивну карту в Дії», — зауважив Денис Шмигаль.
 

Прем’єр-міністр підкреслив, що комбінація активного та пасивного захисту енергооб’єктів також зменшить ризики в разі масованих російських атак. 

 
Коментарі (0)