ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшила імпорт російського газу

Україна збільшила імпорт російського газу

Україна збільшила імпортні поставки російського газу в 1,5 рази, в порівнянні з 2 декадою місяця. Тож, 20 лютого в Україну надійшло на 3,35 млн кубометрів газу з РФ більше, ніж днем раніше.

Україна 20-21 лютого збільшила імпортні поставки природного газу з Російської Федерації. В порівнянні з 2 декадою цього місяця, це на 1,5 разів більше, передає «Економічна правда».

Наприклад, 20 лютого до України надійшло 46,58 млн куб. м природного газу з Росії, в той час як 19 лютого було поставлено 43,23 млн куб. м. У період з 10 по 19 лютого Україна імпортувала з РФ близько 30 млн куб. м газу на добу.

У самому ж «Укртрансгазі, уточнили, що ці поставки «блакитного» палива здійснювались через газовимірювальні станції «Суджа», «Валуйки», «Сохрановка» та «Писарівка».

Нагадаємо, 20 лютого Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що українська сторона збільшила заявку на поставки «блакитного» палива в 2,5 рази. Тому з такими обсягами поставок, передоплата України за газ скінчиться за кілька днів. Тож, без додаткових платежів, Москва буде змушена припинити поставки газу.
 

 
Коментарі (0)