ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшила поставки газу з Польщі

Україна збільшила поставки газу з Польщі

Україна продовжує боротися за газову незалежність, імпортуючи «блакитне» паливо з країн Європи. «Укртрансгаз» відзначив збільшення поставок газу з сусідньої Польщі.

Український газовий оператор компанія «Укртрансгаз» відзначає зростання щодобового реверсу газу через Польщу. Про це повідомив керівник прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський, передає «РБК-Україна».

«За оперативними даними станом на 25 жовтня, особливостями руху газу по Україні є збільшення щодобового імпорту блакитного палива з Польщі: від 2,5 до 3,0 мільйонів кубометрів», - зазначив пан Белявський.
 
При цьому, за його словами, через Словаччину надходження газу є стабільним - 26,6 млн куб. м щодоби, що на 300 тис. куб. м більше плану.
 
Нагадаємо, Україна імпортувала за період з 1 по 22 жовтня включно близько 628,7 млн куб. м газу. Так, за 22 жовтня по словацькому напрямку в Україну надійшло 26,4, що на 100 тис. більше плану. З боку Польщі - 2,5 млн куб. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», кількість газу в підземних сховищах газу України скоротилося на 0,15% - до 16,624 млрд куб. м. Найбільший обсяг газу зберігається в Більче-Волицько-Угерському ПГС.
 
Коментарі (0)