ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна збільшила транзит російського газу на 50%

Україна збільшила транзит російського газу на 50%

За підсумками червня місяця транзит російського газу по Україні зріс на 50%, що пояснюється зупинкою роботи «Турецького потоку»

 

За підсумками червня місяця транзит російського газу по Україні зріс на 50%, що пояснюється зупинкою роботи «Турецького потоку». Про це повідомляє прес-служба Оператора ГТС.

Відзначимо, що ситуація пов'язана з плановими роботами на газопроводі, які тривали майже тиждень на протязі з 23 по 28 червня.

Завдяки цьому Росії довелося збільшити рівень прокачування газу через напрямок ГВС Орлівка. Потік транзиту було збільшено з 0,2 до 4 млн куб. м на добу.

Для України це зіграло позитивну роль, так як за все за період червня місяця транзит газу по південним маршрутом газотранспортної системи (ГТС) України дійшов до значення в 26,5 млн куб. м.

Такий результат майже на 50% більший від попереднього результату за травневий період.

«Це в черговий раз доводить, що ГТС України є важливою для забезпечення безперебійних поставок газу в країни Південної Європи», - відзначаються в повідомленні відомства.

Також оператор підкреслює переваги української системи транзиту, вказуючи, що вона побудована більш гнучким чином і виключає ситуації, які можна спостерігати на прикладі транзиту через «Турецький потік».

Як відомо, Україна розірвала залежність від Росії, але при цьому зіткнулася з проблемою залежності від імпорту газу, потреби збільшення внутрішнього видобутку, скорочення попиту.

 

 

 
Коментарі (0)