ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняУкраїна зекономила мільйони на реверсі газу

Україна зекономила мільйони на реверсі газу

Імпорт «блакитного» палива з Європи вигідніший для України, аніж покупка його напряму у Росії. На реверсних поставках Україна зекономила майже півмільярда доларів.

Реверсний газ, куплений на європейському ринку для України, обійшовся приблизно на 500 млн дол. дешевше, ніж газ, який би Україна купила в Росії. Про це сказав Міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

За словами Міністра, уряд розумів, що Росія відключить Україні газ, і нам не вистачатиме балансу для забезпечення енергетичної системи країни в тих рамках, які були, скажімо, рік тому. «Тому уряд проводив планову підготовку до зими. Перш за все, ми підписали контракти на реверсні поставки газу», – зазначив урядовець.
 
«Якщо порівняти ціну газу, яку Україна згідно з реверсними контрактами сплачує на ринку ЄС, порівняно з ціною, якою пропонувала РФ, доходимо висновку, що газ, куплений на європейському ринку, для України обійшовся приблизно на 500 мільйонів доларів дешевше, ніж би ми цей самий газ купили в Росії», – відзначив пан Семерак.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», що стосується «газових» переговорів, то в Україні вірять у добрі наміри ЄК. Очільник Міненерго переконаний – Європа намагається знайти компроміс у тристоронніх зустрічах.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)