ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна зменшила споживання газу

Україна зменшила споживання газу

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-брифінг щодо поточного стану проходження опалювального сезону.

 

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-брифінг щодо поточного стану проходження опалювального сезону.

Оцінюючи поточну роботу енергосистеми, міністр запевнив, що ситуація стабільна.

"Працюють15 блоків атомних електростанцій. І є резерв потужності для заміщення будь-якої генерації в разі необхідності. Переглянуто ремонтні майданчики в роботі енергоатома, і зараз їх будуть оптимізувати, щоб забезпечити максимальне навантаження на наступний місяць", - запевнив міністр.

Також Галущенко повідомив, що В Україну же зайшло 15 суден з енергетичним вугіллям. У лютому-березні ще планується завезти 700 тисяч тонн вугілля.

"Йде стабільний ріст вугілля на складах. На сьогодні там знаходиться 841 тис тонн, що дає можливість спокійно пройти опалювальний сезон", - зазначив чиновник.

"Стосовно газу спостерігається тенденція до зменшення його споживання, - повідомив міністр енергетики. - Якщо порівняти перший тиждень лютого з відповідним періодом минулого року, то ми спожили 350 млн кубів газу, що майже у два рази менше, ніж торік".

 

 
Коментарі (0)