ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна зменшує «газову» залежність від Росії

Україна зменшує «газову» залежність від Росії

Залежність України від російського газу продовжує знижуватись. Крім цього, чиновники заявляють, що працюють над диверсифікацією й інших джерел енергії
Україна скоротила залежність від російського природного газу на 60%. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Телеграф».
 
«Залежність дуже сильна була. Ми майже 100% (газу, – ред.) одержували з Росії, а тепер це менше 40%. Це дуже добре, це нам допомагає підніматися з колін і розмовляти з «Газпромом» на рівних», – наголосив Міністр.
 
Чиновник також наголосив, що наразі Україна працює над диверсифікацією інших джерел енергії.
 
«Зараз ми активно працюємо для того, щоб диверсифікувати джерела ядерного палива. У сегменті вугілля ми фокусуємося на наших виробничих потужностях. У нафтогазовому секторі 70% нафтопродуктів, які продаються в Україні, завозяться, ми платимо за це валютою, це невигідно для економіки», – зазначив пан Демчишин.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України», подавши до Стокгольмського арбітражу позов щодо відшкодування «Газпромом» збитків через зміни у контракті з транзиту газу, сподівається відсудити у останнього більше 15 млрд дол.
 
Коментарі (0)