ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці без стажу не будуть отримувати соцдопомогу

Українці без стажу не будуть отримувати соцдопомогу

З наступного року соцпенсії призначати перестануть

До кінця 2020 року громадяни, які досягли 60 років, які не запрацювали необхідний стаж, ще можуть оформити спеціальну соціальну виплату.

Однак, вже з 2021 року соцпенсії призначати перестануть. Про це йдеться в постанові Кабміну №1098.

Так, згідно із законом, щоб вийти на заслужений відпочинок в 60 років в 2020-м потрібно мати не менше 27 років стажу. Якщо є від 17 до 27 років стажу, доведеться працювати до 63 років, а від 15 до 17 років - до 65 років.

За ще чинному законодавству, в разі, якщо є 15 років стажу, але його не вистачає, щоб з 60-ти отримувати пенсію, то можна було оформити соціальну виплату.

На жаль, дана норма протримається лише до січня 2021-го. Після цього українці без стажу ризикують зовсім виявитися без допомоги.

Раніше повідомлялося про те, як Кабінет міністрів України вирішив перевірити пенсіонерів без рахунків в банку.

Так, органи Пенсійного фонду та соціального захисту повинні будуть найближчим часом скласти перелік одержувачів на підставі отриманих заяв і разом з необхідними для відкриття рахунку в банку документами.

Крім того, в Україні хочуть перевірити тих, хто не витрачає пенсії з банківської карти.Так, механізм «перевірки» передбачає реальність одержувача пенсії.

У тому випадку, якщо пенсія або грошова допомога перераховується на картку, термін дії якої більше року, і протягом року за такою платіжної картці не витрачалися кошти особисто пенсіонером або ж одержувачем допомоги, то виходячи з постанови, запускається механізм перевірки особистості одержувача.

 
Коментарі (0)