ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнці готові літати до ЄС лоукостами не дорожче 1000 гривень

Українці готові літати до ЄС лоукостами не дорожче 1000 гривень

Гранична вартість перельоту, за якої послуги лоукости до країн ЄС будуть цікаві масовому споживачеві, становить 1000 грн в розрахунку на переліт в одну сторону.

ГО "Європа без бар’єрів" та Фонд "Демократичні ініціативи" провели соціологічне дослідження, яке показало, що за останні два роки до ЄС майже подорожувало лише 12% українців, та лише 5% хоча б раз робили це повітряним шляхом.

Гранична вартість перельоту, за якої послуги лоукости до країн ЄС будуть цікаві масовому споживачеві, становить 1000 грн в розрахунку на переліт в одну сторону.

Про це йдеться у дослідженні ГО "Європа без бар’єрів" та "Демініціатив", яке цитується в статті "Міфи та реалії відкритого неба" на "Європейській правді".

Автори посилаються на опитування, проведене в рамках цього дослідження.

Відповідаючи на запитання "Яку ціну ви могли б дозволити собі за квиток на літак до країн ЄС", 28.7% опитаних заявили, що літатимуть, якщо квиток буде не дорожчий за 500 грн в один бік, тобто до 1000 грн за маршрут в обидва боки.

Ще 14,9% заявили про готовність користуватися послучами лоукостів, якщо вартість квитка не перевищуватиме 1000 грн (2000 грн в обидва боки).

Лише незначна частина опитаних визнає готовність користуватися дорожчими авіапослугами. 5.4% будуть літати за ціною до 1-2 тисячі гривень (2000-4000 в обидва боки), 1,6% готові платити до 5000 грн (10000 в обидва боки), 0,8% мають намір платити ще більше.

Майже половина опитаних не змогли визначитися із відповіддю. Це приблизно відповідає кількості тих, хто не має намк користуватися авіатранспортом навіть у разі масового виходу лоукостів на український ринок (таких – 45,4%).

Опитування проводилося з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року. Було опитано 1614 респондентів у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що SkyUp стане національним лоукостером.

Новостворена українська авіакомпанія SkyUp з квітня 2018 буде виконувати міжнародні чартери з Києва, Харкова, Львова та Одеси та інших міст України по 16 напрямках.

ТОВ "Авіакомпанія" Скайап "було зареєстровано в червні 2017 року Києві. Її творцем виступила відома туристична компанія Join Up, керівником призначено відомого авіаційний експерт Євген Хайнацкий.

 

 
Коментарі (0)