ГоловнаПублікаціїГазопостачанняУкраїнці готові покарати «Газпром» - опитування

Українці готові покарати «Газпром» - опитування

Більшість українців підтримують введення санкцій проти «Газпрому». Лише 17% опитаних гадають, що такі заходи зашкодять Україні, до прикладу, знецінять вітчизняну ГТС.

Як повідомлялося, 14 серпня Верховна Рада прийняла у другому читанні проект Закону «Про санкції». За відповідне рішення проголосували 244 депутата.

Цим документом передбачено захист національних інтересів країни. Так, санкції можуть застосовуватись з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної чи фізичної особи, громадян України, юридичних осіб, створених за законодавством України, а також інших суб’єктів. Окрім того, за словами Прем’єр-міністра Арсені Яценюка, у рамках дії документа, Україна зможе запровадити санкції проти «Газпрому», зокрема – на транзит російських енергоресурсів через Україну.

Втім, на думку експертів, до обмеження транзиту російського газу потрібно вдаватися лише у разі прямого збройного вторгнення РФ на українську територію, у іншому випадку – це може мати ефект бумерангу, і вдарити по самій Україні. А як вважають пересічні українці, чи потрібно Україні вводити санкції проти «Газпрому»?! – «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у черговому опитуванні.

Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агентства у період з 18 по 25 серпня ц.р.

За його результатами виявилося, що більшість, 83%, опитаних за введення санкцій проти «Газпрому». При цьому 17% з них підкреслюють, що для відповідних заходів також необхідна згода Європи, ще 16% - бачать можливість введення санкцій проти російського монополіста у разі компенсування фінансових втрат, яких Україні не оминути. При цьому зауважимо, проти введення санкцій - 17% опитаних. Свою позицію вони мотивують тим, що обмеження транзиту російського газу сильно знецінить українську ГТС.

 
Коментарі (0)