ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнці їздять із нелегальними перевізниками

Українці їздять із нелегальними перевізниками

В Україні працює більше 75% таксистів-нелегалів. Для вирішення проблеми не вистачає законодавчого врегулювання.

На українському ринку таксі 169 тис. автомобілів (77%) не мають ліцензії на перевезення. Про це  повідомив директор департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Дмитро Пєтухов, пише lvivexpres.com.

«Сьогодні на ринку таксі 51 тис., або 23% автомобілів мають ліцензійну картку на діяльність, а 169 тис., або 77%, ми вважаємо, є нелегальними,» – сказав Дмитро Пєтухов.
 
З його слів, врегулювати таку ситуацію на ринку допоможе прийняття Закону «Про таксі», проект якого було створено ще в 2012 році і який включає 14 статей, що регулюють здійснення госпдіяльності у сфері перевезень на таксі.
 
Так, документом передбачено обов’язковість отримання дозволу на «таксодіяльність», яке в свою чергу дає право на перевезення пасажирів лише в межах певної адміністративно-територіальної одиниці/ 
 
Вартість такого дозволу з моменту вступу документа в дію становитиме одну мінімальну зарплату, або 1 тис. 147 грн., через рік ця сума становитиме 10 мінімальних зарплат.
 
Також законопроектом передбачено дотримання таких правил, як обов’язкова наявність справного таксометра та наклейки на задньому пасажирському склі, яка містить інформацію про тарифи.
 
При цьому, порушникам робота без таксометра і «наклеєних» тарифів обійдеться в 1 700 грн., а надання послуг з перевезення без внесення до єдиного реєстру (нелегальна діяльність) – у 8 тис. грн.
 
Коментарі (0)