ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнці мають попереджати про відсутність можливості сплатити за електрику

Українці мають попереджати про відсутність можливості сплатити за електрику

Громадян просять попереджати про неможливість сплати рахунків, інакше через заборгованість їх почнуть відключати від електрики

Громадян просять попереджати про неможливість сплати рахунків, інакше через заборгованість їх почнуть відключати від електрики.

Споживачів електроенергії в Україні зобов’язали попереджати постачальників про неможливість сплатити комунальні послуги у воєнний час. Якщо заборгованість накопичуватиметься, і споживач не дасть про себе знати, його відключать від електромережі.

Таке рішення ухвалила Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг (НКРЕКП).

НКРЕКП прийняла постанову, яка зобов’язує постачальників провести роз’яснювальну роботу серед споживачів щодо можливості оплати електроенергії онлайн та необхідності передачі показників лічильників, а громадян просять попереджати про неможливість сплати рахунків, інакше через заборгованість їх почнуть відключати від електрики.

Щоб уникнути неприємних інцидентів, споживачів електроенергії в Україні просять у разі неможливості здійснення оплати, що виникла через війну, повідомляти про це постачальника;

також, аби попередити негайне відключення, після закінчення 30 днів з дня припинення дії військового стану радять укласти договір про реструктуризацію боргів і скласти графік погашення заборгованості.

 

 

 
Коментарі (0)