ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнці матимуть можливість задекларувати свої статки та надалі вільно їх використовувати - Марченко

Українці матимуть можливість задекларувати свої статки та надалі вільно їх використовувати - Марченко

Вже від сьогодні громадяни України матимуть можливість задекларувати свої статки та надалі вільно їх використовувати. Добровільне декларування – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи
Вже від сьогодні громадяни України матимуть можливість задекларувати свої статки та в подальшому вільно їх використовувати. Добровільне декларування – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи — розповів Міністр фінансів Сергій Марченко.
 
За словами Міністра, закон створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та залучення їх в економіку України.
 
Зазначимо, що запровадження одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету передбачено в Законі №1539.
 
Закон запроваджує:
  • створення прозорих умов для сплати податків громадянами та підвищує рівень їх податкової культури;
  • кампанію із добровільного одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, що передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.
Більш детально про законодавчу ініціативу розповів Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.
 
«Автором цієї ініціативи є Президент. У законопроекті ми майже не встановлювали жодних обмежень щодо тих, хто може брати участь в амністії. Це податкові резиденти України, які є резидентами на момент декларування або на момент отримання доходу. Участь у податковій амністії не можуть взяти лише чиновники, які були чи продовжують бути чиновниками з 2005 року, а також люди на яких накладені санкції.
 
Банки вже запитують про походження коштів для придбання коштовного майна, так триватиме і надалі, адже фінансова транспарентність - це ознака фінансового світу. Той, хто планує своє фінансове життя на декілька років вперед, вочевидь, повинен скористатися цією унікальною можливістю податкової амністії», — наголосив він.
 
Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Така можливість настала  вже о 9 ранку.
 

Зі всією інформацією, зокрема, прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на веб-порталах Мінфіну та ДПС. 

 
Коментарі (0)