ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці на окупованих територіях можуть отримати статус безробітного онлайн

Українці на окупованих територіях можуть отримати статус безробітного онлайн

Українці, які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях, можуть отримати чи поновити статус безробітного дистанційно

 

Українці, які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях, можуть отримати чи поновити статус безробітного дистанційно. Для цього потрібно звернутися до центру зайнятості в режимі онлайн.

Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, є п’ять варіантів, якими можна скористатися:

1. Подати заяву в електронній формі через портал «Дія», авторизувавшись на ньому за допомогою електронного підпису чи електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID.

2. Заповнити онлайн-анкету.

3. Скористатись чат-ботом Державної служби зайнятості;

4. Надіслати пакет документів електронною поштою inbox@es.dcz.gov.ua, обов’язково вказавши в темі листа «реєстрація + ПІБ»:

– сфотографовану заповнену заяву;

– сфотографовані документи (паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України; довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; трудову книжку; документ про освіту).

5. Звернутись на «гарячу лінію» Державного центру зайнятості: 0 800 509 966.

Якщо людина не має документів, необхідних для її реєстрації як безробітної та/або документального підтвердження страхового стажу, трудової діяльності, заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) – реєстрацію здійснюють на підставі відомостей, наявних у державних реєстрах, інформаційних системах та базах.

 

 

 
Коментарі (0)