ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУкраїнці не задоволені роботою очільника Мінрегіону – опитування

Українці не задоволені роботою очільника Мінрегіону – опитування

Очільник Мінрегіону Геннадій Зубко з початку призначення на цю посаду заявляв про продовження реформ свого попередника. Однак, українці особливої активності в роботі як відомтсва, так і Міністра не помітили.

З 2 грудня минулого року очільником Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ став Геннадій Зубко, змінивши на цій посаді Володимира Гройсмана. Так, пан Зубко пообіцяв дотримуватись та розвивати  ЖКГ в тому ж напрямку, що і його попередник, насамперед це стосується децентралізації.

Після 100 днів роботи на посту очільника Мінрегіону пан Зубко відзвітував про проведені реформи та досягнуті результати.

«На місцевий рівень передані повноваження та ресурси – розроблені та прийняті відповідні закони. Завдяки цьому місцеві громади отримують додатковий ресурс на суму понад 26 млрд грн. Децентралізація в сфері архітектурно-будівельного контролю, спрощення дозвільних і погоджувальних процедур у будівництві. Спрощені механізми переобладнання та перепланування жилих приміщень. Залучені інвестиційні кошти на віднов- лення Донбасу та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб. Розпочато роботу з внесення змін до Конституції в частині децентралізації», - наголосив Міністр.

Крім цього, не забув повідомити і про подальші плани управління відомством. За його словами, Мінрегіон має намір продовжувати децентралізацію – максимальну передачу функцій місцевим громадам.

Так, Міністр обіцяв спрощення дозвільної та погоджувальної процедур у будівництві, гармонізацію основних вимог до будівель і споруд з нормами законодавства ЄС, спрощення умов для розміщення на ринку будівельних виробів, створення сприятливого інвестиційного клімату для розвитку територій шляхом розроблення містобудівної документації.

«Планується поступове приведення тарифів до економічно обґрунтованих. Підвищення енергоефективності, енергоощадності та розвиток альтернативної енергетики в житлово-комунальній сфері», - зауважував пан Міністр.

Читайте також: Мінрегіон повинен підготуватися до зими за місяць

Як бачимо ЖКГ – на останньому місці у міністерському списку реформ.

Це також підтверджує і нещодавня заява Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, котрий наприкінці минулого тижня наголосив, що лише 50% ЖКГ в Україні готове до опалювального сезону.

Тож, «Україна Комунальна» запитала у своїх читачів: «Як вони оцінюють роботу керманича Мінрегіону Геннадія Зубка?»

Відповідне опитування проходило в період з 27 липня по 3 серпня.

Результати наступні: більшість опитаних (87%) не задоволені роботою Міністра, зокрема, 35% респондентів зазначають, що за його керівництва ЖКГ стоїть на місці або йде до гіршого, 51% читачів відмітили, що взагалі не помічають, щоб Мінрегіон працював. Однак, 3% опитаних читачів позитивно оцінюють роботу очільника мін регіону, адже вважають, що обраний ним курс сприяє розвитку галузі. Ще 1%  респондентів заявляють, що все було б добре, якби міністр не суміщав дві посади (Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і Віце-прем’єр-міністр, - ред.). І 9% читачів взагалі не цікавляться діяльністю Мінрегіону.

 
Коментарі (2)
Олена2
03 Серпня 2015 p. 13:49
Случайный человек, случайный во всем. Мимо проходил, в жкх попал, а что с ним делать никто не рассказал.
Владимир2
03 Серпня 2015 p. 17:26
Что можно оценивать если нет конкретных результатов ? Носятся с децентрализацией как списанной торбой , пока америкосы не поставили ультиматум - нет законов , нет бабла никто и не чесался !