ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГУкраїнці не знають які послуги включені у квартирну плату - опитування

Українці не знають які послуги включені у квартирну плату - опитування

Багато українців скаржаться на високі тарифи ЖКГ, втім більшість часто не задумуються, над тим, за які послуги вони сплачують щомісяця, і які ЖКП обов’язково мають надаватися житлово-комунальними службами.

Послуги, що надаються побутовим споживачам та непобутовим абонентам, діляться на дві категорії: комунальні та житлові. До комунальних послуг відносять централізоване опалення, гаряче і холодне водопостачання, водовідведення, газопостачання та постачання населенню електроенергії.

Так, житлових послуг близько 18 видів. Найбільш поширеними з них є утримання і обслуговування прибудинкових територій, прибирання під'їздів, обслуговування ліфтового господарства, вивезення твердих побутових відходів, дератизація та дезінсекція підвалів, ремонт (як поточний, так і капітальний) дахів і несучих конструкцій багатоквартирних будинків і т.д.

Всі ці послуги, у залежності від їх кількості, формують квартирну плату, яку споживачі вносять щомісяця. Втім, багато людей часто не задумуються, які послуги включені у перелік платежу.

 «Україна Комунальна» запитала своїх читачів «Чи знаєте ви, з яких послуг складається щомісячна квартирна плата?» Опитування проводилося на шпальтах інформаційного агентства та у мережі Facebook у період з 16 до 22 вересня.

Як виявилося, серед читачів, що відповідали на питання на шпальтах «України Комунальної», більшість респондентів (41%) не впевнені, чи знають точно, які послуги включені у квартирну плату. 32% опитуваних навіть не мають уявлення за що вони платять комунальникам.  2% зізналися, що їх не цікавить обов’язковий перелік ЖКП, і тільки 25% респондентів, точно знають, за що вони щомісяця сплачують і які послуги отримують.

Респонденти, які відповідали на аналогічне питання на офіційній сторінці «У.К.» у мережі Facebook демонструють дещо інші результати. Так, 70,8% упевнені, що знають, які послуги формують щомісячну квартирну плату. 20,8% - не впевнені з приводу цього питання, і лише 8,3% не мають уявлення про перелік ЖКП.

Як випливає  у висновку, більшість опитаних українців усе ж таки не знають напевно, за які житлово-комунальні послуги вони щомісячно сплачують, а відтак і не знають, на які обов’язкові ЖКП вони мають право.

 
Коментарі (0)