ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці неохоче беруть пільгові кредити на негазові котли

Українці неохоче беруть пільгові кредити на негазові котли

У рамках урядової програми енергозбереження, «Ощадбанк» видав лише 66 пільгових кредитів на придбання котлів, що працюють без використання природного газу. Кабмін розраховує, що до кінця року пропозицією скористується 33 тис. домогосподарств.

«Ощадбанк» видав 66 «теплих» кредитів на загальну суму 1,2 млн грн. в рамках реалізації урядової програми енергозбереження. Про це йдеться у повідомленні банку.

Як повідомили у прес-службі, середня сума одного кредиту - 17,5 тис. грн. Найбільше таких кредитів видано в Сумській, Львівській та Тернопільській областях.
 
Зазначимо, 9 жовтня «Ощадбанк» розпочав кредитування громадян на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива і енергії крім природного газу.
 
Програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту. На допомогу людям в придбанні електричних або твердопаливних котлів урядом виділено 50 млн грн бюджетних коштів.
 
«Кредит надається на термін до 36 місяців. Ставка - 25% річних, обов'язковий власний внесок - 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту - 1000 гривень, максимальна - 30 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наприкінці вересня українцям пообіцяли пільгові кредити в «Ощадбанку» на негазові котли. За цією програмою, уряд компенсує громадянам 20% вартості такого котла. У Кабміні розраховують, що до кінця року цією пропозицією скористаються 33 тис. домогосподарств.
 
Коментарі (0)