ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці «перебрали» газу

Українці «перебрали» газу

В Україні за 10 днів січня було перевищено ліміти використання газу майже на чверть, приблизно на 180 млн кубометрів більше від запланованих. Найбільше газу спожили у Рівненській, Тернопільській та Черкаській областях.

В Україні промислові підприємства, теплокомуненерго та населення  за першу декаду січня  перевищили ліміти використання природного газу на 23,7%. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогазу України».

Зокрема, було використано 1,9 млрд куб. метрів «блакитного» палива. У порівнянні з груднем минулого року ліміти було перевищено на 25,6%, але це дані за весь місяць.

«Промисловість, ТКЕ, бюджетні установи спожили 1 млрд куб. м газу при запланованому обсязі 819 млн куб. м. Населення використало за декаду ще 914,5 млн куб. м», - зазначають у «Нафтогазі».

Найбільше перевищення лімітів зафіксовано у Рівненській (+163%), Черкаській (+83%) та Тернопільській (+57%) областях. У той же час вперше одразу 10 регіонів спожили менше встановленого рівня або незначно його перевищили.

Зокрема, менше лімітів споживали Закарпатська (-24%), Житомирська (-6%), Сумська (-3%) та Луганська (- 42%) області. Дані щодо споживання газу у зоні АТО надходять із затримкою.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наразі Україна перебуває у стадії узгодження нових умов поставки природного газу з Польщі. У «Нафтогазі» кажуть, що остання знизить ціну на паливо для України.

 
Коментарі (0)