ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнці платять за газ під прицілом прокуратури

Українці платять за газ під прицілом прокуратури

Додержання законодавства у паливно-енергетичному комплексі при розрахунках за спожитий природний газ залишається одним із головних пріоритетів у правозахисній діяльності органів прокуратури.

За результатами перевірок поточного року порушено 18 кримінальних справ, до відповідальності притягнуто 536 посадових осіб, у тому числі 89 - органів контролю, відшкодовано 1,2 млрд грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.

Так, на виконання подання прокуратури Дніпровського району Києва, внесеного до публічного акціонерного товариства з теплопостачання, відшкодовано на користь HAK «Нафтогаз України» заборгованість за спожитий природний газ в сумі 49,2 млн грн.

До судів прокурорами пред'явлено позовів про стягнення заборгованості на загальну суму 1,8 млрд грн, задоволено на суму майже 1,3 млрд грн, добровільно відшкодовано 149,4 млн грн, реально виконано судових рішень на суму 396,2 млн грн.

Так, Господарським судом Донецької області задоволено позов прокурора міста Донецька про стягнення з комунального комерційного підприємства на користь HAK «Нафтогаз України» заборгованість за спожитий природний газ у сумі 104,9 млн грн, з яких 9,6 млн грн вже добровільно сплачено у ході розгляду справи.

 
Коментарі (0)