ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці почнуть платити абонплату за воду

Українці почнуть платити абонплату за воду

В Україні планується введення абонентської плати на гарячу, холодну воду і сміття. Через це витрати для жителів країни на житлово-комунальні послуги збільшаться

В Україні планується введення абонентської плати на гарячу, холодну воду і сміття. Через це витрати для жителів країни на житлово-комунальні послуги збільшаться, повідомляють Українські Новини.

Так, абонентська плата - це фіксована плата, що дає право вимагати отримання деякого набору послуг. В даному випадку мова йде про надання гарячої, холодної води. Відомо, що вона стягується один раз на місяць. В даний час тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів міста Києва становить 22,99 гривні (в т. Ч. ПДВ 3,83 грн) за 1 куб. метр.

Відомо, що структура тарифу складається з кількох аспектів. В її ціноутворення входять наступні складові: заробітна плата - 40%, електроенергія - 23%, інвестиційна програма - 8%, податки - 6%, реагенти - 9%, ремонти - 10%, інше - 4%.

Відзначається, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Раніше Українські Новини писали, в яких ситуаціях можна не вносити платежі за гарячу і холодну воду. Зокрема, якщо температура гарячої води в межах 45-49 градусів, тариф повинні знизити на 10%, при 40-44 градусах - на 30%, якщо ж температура нижче 40 градусів, то оплату за користування гарячою водою можна вносити як за холодну. Зауважимо, що нормою для гарячого водопостачання вважається температура в межах 50-75 градусів.

 

 

 
Коментарі (0)