ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці продовжують перевищувати газові ліміти

Українці продовжують перевищувати газові ліміти

Українці не вкладаються в рамки споживанні природного газу. Лише за перші 20 днів 2015 року перевищення склало 17%.

В Україні за 20 днів січня бюджетні установи, підприємства теплокомуненерго і населення на 17% перевищили ліміти споживання природного газу. Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогазу України», передає прес-служба компанії.

«За оперативними даними в Україні використали за 20 днів нового року 3,5 млрд куб. м природного газу», - йдеться у повідомленні.

Найбільше перевищили ліміти споживання «блакитного»  палива спостерігаються у Рівненській (+155%) і Черкаській (+81%) областях. У той же час, 14 регіонів спожили менше встановленого рівня або незначно його перевищили (за підсумками першої декади січня – 10 регіонів) – це Закарпатська (-21%), Житомирська (-12%), Сумська (-3%), Волинська (-3%), Кіровоградська (-2%) і Луганська (-42%) області. Дані про споживання газу в зоні АТО поступають із затримкою.

«Триває перевищення лімітів в промисловості (+25%) і на підприємствах ТКЕ (+15%). Населення зменшило споживання газу в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 16%. Бюджетні установи використали газу на 23% менше встановленої норми», - зазначають у «Нафтогазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Угорщина збільшила реверсні поставки природного газу в Україну на 28%. Добовий відбір газу Україною наразі становить майже 4 млн кубометрів «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)