ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці «розбирають» житлові субсидії завдяки рекламі

Українці «розбирають» житлові субсидії завдяки рекламі

Число родин, які звернулися за житловими субсидіями перевищило минулорічні показники на кількасот тисяч. Чиновники заявляють, що завдячувати цьому потрібно правильно організованій рекламній кампанії щодо надання «нових» компенсацій на оплату «комуналки»

Кількість сімей, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг зросла на 300 тисяч, в порівнянні з минулорічними показниками квітня. У Міністерстві соціальної політики вважають, що збільшити кількість родин, які отримують державну компенсацію на оплату різниці тарифів на компослуги допомогла рекламна кампанія щодо інформування про нову систему субсидій. Про це заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба відомства.

«Після того, як ми запустили потужну рекламну компанію щодо системи субсидій, - по старій системі, ще за старими правилами оформилися на 300 тисяч сімей більше, ніж в аналогічний період минулого року. На 1 квітня  2014 року отримали субсидії приблизно 1 мільйон 100 тисяч родин, а цього року – понад мільйон 450 тисяч», - зазначив чиновник.

На думку очільника Мінсоцполітики «тільки за рахунок того, що людей було належно проінформовано, і відповідно кількість людей, які дізналися про програму субсидій, різко збільшилася».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд вважає, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги – це найкращий стимул для розвитку енергоефективності та енергозбереження в Україні. Адже чим менше споживання енергоресурсів, тим менші рахунки.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Травня 2015 p. 21:23
-За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим єю засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень. Очевидно, ця штучна приписка є фальсифікацією. І одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.