ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнці в середньому платять за світло значно більше європейців

Українці в середньому платять за світло значно більше європейців

Високі ціни на електрику – результат роботи нинішнього уряду. На догоду монополісту Міненерго істотно скоротило виробництво дешевої атомної енергетики, збільшивши водночас обсяги зеленої, зосередженої в приватних руках
Середня ціна на електроенергію в BASE на добу вперед у I кварталі 2020 року в Об’єднаній енергосистемі України (ОЕС) становила €46,9/МВт-год, а в ЄС – €34. Тобто українці в середньому платять за світло значно більше, про це йдеться у звіті Єврокомісії про стан ринку електроенергії, повідомляють Факти.
 
Найвищі тарифи на електрику серед 27 країн ЄС зареєстровані у Греції – €50/МВт-год, а найнижчі – у Норвегії (€15) та Швеції (€17).
 
У сусідній Больгаріі платять по €42, а в Румунії, Угорщині та Польщі – по €41.
 
Високі тарифи у деяких країнах ЄС – це наслідок імпорту електроенергії, а також збільшення податків на викиди вуглецю через спалювання вугілля на електростанціях.
 
У липні Нацкомісія з питань регулювання електроенергетики збільшила майже у півтора рази тариф на передачу електроенергії, щоб заплатити найвищий у Європі тариф на зелену енергетику.
 
Уже в серпні всі українці відчують це здорожчання – у тарифах на воду, у зростанні цін на продукти, товари і послуги.
 

Високі ціни на електрику – результат роботи нинішнього уряду. На догоду монополісту Міненерго істотно скоротило виробництво дешевої атомної енергетики, збільшивши водночас обсяги так званої зеленої, зосередженої в приватних руках. 

 
Коментарі (0)