ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїнці встановили на дахах більше 430 сонячних електростанцій

Українці встановили на дахах більше 430 сонячних електростанцій

У Держенергоефективності вважають, що така позитивна статистика – це результат ефективної дії прийнятого 4 червня 2015 року Закону України № 514-VIII щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії

З початку 2016 року в Україні понад 430 приватних домогосподарств облаштували сонячні електростанції загальною встановленою потужністю 5,06 МВт. 

Про це йдеться у повідомленні Держенергоефективності.

За словами голови агентства Сергія Савчука , кількість українців, які дбають про свою енергонезалежність, стрімко зростає.

«Сьогодні вже 430 приватних домогосподарств встановили сонячні панелі загальною встановленою потужністю 5,06 МВт. Для порівняння за весь 2015 рік таких ініціативних домовласників було 244, а у 2014 році в десятки разів менше – лише 21», - зазначив Савчук.

Він також додав, що така позитивна статистика – це результат ефективної дії прийнятого 4 червня 2015 року Закону України № 514-VIII щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії.

«Цим законом введено «зелений» тариф на закупку електроенергії, вироблену сонячними електроустановками приватних домогосподарств потужністю до 30 кВт. І найголовніше – тариф прив’язано до курсу євро, що дозволяє нівелювати ризики інфляції», – наголосив Савчук.

Варто також заначити, що домогосподарства, які встановили сонячні панелі у 2016 році, можуть продавати надлишок виробленої ними електроенергії в мережу за ціною 19,01 євроценти за 1 кВт/год.

 

 
Коментарі (0)