ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці заборгували за комуналку 12,3 мільярда

Українці заборгували за комуналку 12,3 мільярда

Заборгованість населення України з оплати централізованого опалення і гарячого водопостачання в травні 2018 року знизилася на 7,5% в порівнянні з квітнем 2018 року і склала 12,3 млрд грн.

Заборгованість населення України з оплати централізованого опалення і гарячого водопостачання в травні 2018 року знизилася на 7,5% в порівнянні з квітнем 2018 року і склала 12,3 млрд грн. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Згідно з повідомленням, заборгованість з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій в травні в порівнянні з попереднім місяцем зросла на 8,8% і склала 3,7 млрд грн, заборгованість за вивіз побутових відходів склала 500 млн грн. Борги за централізоване водопостачання та водовідведення зросли на 31,6% в порівнянні з квітнем і склали 2,5 млрд грн. За даними Держстату, в травні українці сплатили за електроенергію 3 млрд грн (107,5% нарахованих за цей період сум за рахунок погашення заборгованості за минулий період). Що залишився борг населення за цей вид послуги на складає 3,9 млрд грн.

Всього в травні українці сплатили за житлово-комунальні послуги 6,8 млрд грн, що склало 100,7% нарахованих за цей період сум. Також повідомляється, що за січень-травень 2018 року з населенням було укладено 31,2 тис. Договорів про реструктуризацію заборгованості на загальну суму 200,4 млн грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 113,9 млн грн. Нагадаємо, борг киян перед «Київводоканалом» перевищив 303 мільйонів гривень.

Відповідно до закону «Про житлово-комунальні послуги», який вступає в дію 10 червня, штраф буде нараховуватися за кожен день прострочення, а в разі не погашення його - обмеження і припинення послуги в цілому. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської районної держадміністрації в Києві.

Уточнюється, що оплата послуг здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за розрахунковим періодом, якщо договором не встановлено інший термін

 

 
Коментарі (0)