ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці зможуть отримувати е-пенсію вже в цьому році

Українці зможуть отримувати е-пенсію вже в цьому році

У Міністерстві цифровий трансформації заявили, що вже до кінця 2020 року українці зможуть отримати е-пенсію, а також пояснили, як її отримати

У Міністерстві цифровий трансформації заявили, що вже до кінця 2020 року українці зможуть отримати е-пенсію, а також пояснили, як її отримати.

Про це міністерство повідомляє на своїй сторінці в Фейсбук.

Відзначається, що е-пенсію можна буде отримати до кінця року через додаток або ж сайт «Дія», заповнивши при цьому заяву.

Також йдеться про те, що постанова Кабінету Міністрів «Про оптимізацію надання адміністративних послуг в сфері пенсійного забезпечення» прийнято було ще влітку. Тоді е-пенсія заробила на порталі Пенсійного Фонду. На даний момент громадяни можуть подати документи для призначення пенсії онлайн, однак для цього їм потрібно прикріпити завірені електронним підписом копії документів. А після цього звернутися в сервісний центр з оригіналами документів для того, щоб отримати пенсійне посвідчення.

Однак, підкреслюється, що ефективному впровадженню е-пенсії заважають деякі правові колізії, за якими органи просять громадян досі донести документи, а також підтвердити факт їх унікальності.

У міністерстві також відзначають, що пенсіонер зможе отримувати послугу в новому форматі сидячи на дивані. Для цього можна буде зайти на портал «Дія» через сайт або ж мобільний додаток і заповнити заяву. Після цього, заявник отримати повідомлення про призначення пенсії і зможе забрати посвідчення в сервісному центрі.

 

 
Коментарі (0)