ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїнці зможуть зареєструвати через смартфон несанкціоновані сміттєзвалища

Українці зможуть зареєструвати через смартфон несанкціоновані сміттєзвалища

Відтепер кожен бажаючий може сфотографувати стихійні незаконні звалища на свій смартфон та занести їх в базу даних Мінекології. Там обіцяють розібратись та покарати невинних

Міністерство екології і природніх ресурсів запускає проект інтерактивної карти, за допомогою якого можна сфотографувати та зареєструвати незаконне сміттєзвалище.

Міністр екологої та природніх ресурсів Остап Семерак  заявив про необхідність активізації роботи з виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ  на місцевому та центральному рівнях.

"Інформація моментально потраплятиме на портал Мінекології, ми будемо співставляти її з кадастровою картою - хто є користувачем цієї земельної ділянки, і на законних підставах вимагати від нього наведення порядку, - пояснив міністр. - Наразі у межах відповідальності відомства немає реєстру ні легальних, ні нелегальних, ні завантажених, ні недозавантажених сміттєзвалищ", - зазначив Семерак.

Подібні заходи проводяться з метою передбачення трагедії на львівському сміттєзвалищі.

Варто нагадати, що 30 травня трьох співробітників ДСНС накрило обвалом, коли вони оглядали місце масштабної пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. Ще двох рятувальників госпіталізували у важкому стані. Наступного дня були знайдені тіла трьох загиблих рятувальників.

 

 
Коментарі (0)