ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнцям дадуть можливість приватизувати свої кімнати в гуртожитках

Українцям дадуть можливість приватизувати свої кімнати в гуртожитках

Уряд схвалив проект Закону «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2021 рік»

 

Уряд схвалив проект Закону «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2021 рік», який був розроблений Мінрегіоном. Програмою передбачається передати у власність територіальних громад 490 гуртожитків, з яких 271 - державної власності та 219 - включених до статутних капіталів підприємств.

«Прийняття програми дозволить майже 70 тис. Жителів гуртожитків, які не мають можливості самостійно придбати чи побудувати власне житло, приватизувати свої квартири», - зазначив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Закон України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» визначає, що мешканці гуртожитків, які проживають в гуртожитках державної форми власності, а також в гуртожитках, включених до статутних капіталів товариств, в тому числі, які в подальшому були передані до статутних капіталів інших юридичних осіб або відчужені іншим способом, набувають право на приватизацію займаних ними жилих приміщень у таких гуртожитках після їх передачі у власність відповідної територіальної громади.

 

 

 
Коментарі (0)