ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям доведеться оплачувати новий платіж за газ

Українцям доведеться оплачувати новий платіж за газ

Важливо відзначити, що ця сума розрахована не на місяць, бо багатьох споживачів лякають, що доведеться платити по 320 грн щомісяця

 

Важливо відзначити, що ця сума розрахована не на місяць, бо багатьох споживачів лякають, що доведеться платити по 320 грн щомісяця

 

Наші читачі мають знати, що в Україні запровадили новий платіж для побутових споживачів газу. Розмір платежу залежатиме від будинку та кількості газового обладнання у ньому. Важливо розуміти, що платити доведеться за технічне обслуговування газових мереж, що знаходяться усередині будинку.

 

Дізнатися суму обов'язкового платежу може кожен співвласник багатоквартирного будинку. Оператори газорозподільних мереж (філії Газсеті, а також міськ- та облгази) оприлюднили орієнтовну вартість ТО.

Про це в деталях розповіли експерти консультаційного центру "ГазПравда".

Терміни проведення техобслуговування газових мереж та суми

Графіки його проведення в кожному будинку зараз формують. Знайти свою адресу ви можете на сайті свого Оператора ГРМ. Так, наприклад, у Київській області середній платіж з технічного обслуговування газових мереж із квартири складе 320 грн.

Суми будуть різні, все залежить від кількості квартир та технічних особливостей газових мереж.

Важливо відзначити, що ця сума розрахована не на місяць, бо багатьох споживачів лякають, що доведеться платити по 320 грн щомісяця. Це платіж за все ТО, яке проводитиметься раз на 3 або 5 років.

 

Чим старіша мережа, тим частіше технічне обслуговування

До речі, періодичність проведення технічного обслуговування залежить від віку мереж.

Якщо внутрішньобудинковим мережам не більше 25 років, то обслуговуватимуть їх 1 раз на 5 років. А от якщо мережам у будинку більше 25 років, то техобслуговування доведеться проводити кожні три роки.

Тобто чим старіша система, тим частіше доведеться проводити обслуговування.

Озвучені цифри за технічне обслуговування орієнтовні та не включають транспортні витрати, які визначаються додатково окремо для кожної багатоповерхівки. Тому платіж може бути більшим.

 

 

 
Коментарі (0)