ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям дозволили більше «палити» світла

Українцям дозволили більше «палити» світла

Українцям збільшили обсяги споживання електроенергії для електроопалення за найменшим тарифом. У НКРЕКП переконані, це стимулюватиме населення відмовлятися від газових котлів, що в кінцевому призведе до економії цього ресурсу.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для населення, яке для обігріву використовує електроопалювальні установки, збільшила обсяги споживання електричної енергії до 5 тис. кВт•год (включно) за найменшим тарифом. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт•год (включно). Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію - 23,7 коп. за 1 кВт•год (з ПДВ). Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня (включно)» - йдеться в повідомленні.

При цьому зауважується, що прийняття цього рішення сприятиме заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень. Крім цього, у регуляторі переконані, що заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, яке працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень.

Зауважимо, постанову НКРЕКП №164 «Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» буде надіслано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції. Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування після державної реєстрації.

Раніше, НКРЕКП прирівняла тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків, до тарифів на електроенергію для населення, яке проживає в звичайних квартирах.

 
Коментарі (0)