ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям дозволили самостійно обирати банк для огтримання зарплатні

Українцям дозволили самостійно обирати банк для огтримання зарплатні

Національний банк України змінив порядок переказу коштів роботодавцями на рахунки своїх працівників, розширивши право працевлаштованих громадян на вільний вибір банку, на рахунки якого вони хочуть отримувати зарплату.

 

аціональний банк України змінив порядок переказу коштів роботодавцями на рахунки своїх працівників, розширивши право працевлаштованих громадян на вільний вибір банку, на рахунки якого вони хочуть отримувати зарплату. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Працівники вільно вибиратимуть банк, на рахунки якого вони отримуватимуть зарплату, стане можливим завдяки переходу на міжнародний стандарт номеру банківського рахунку (IBAN).

«Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг», — повідомив заступник голови Нацбанку Сергій Холод.

 

 

 
Коментарі (0)