ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям, які мають заборгованість з оплати комунальних послуг, борги списувати не будуть

Українцям, які мають заборгованість з оплати комунальних послуг, борги списувати не будуть

Глава підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу комітету Верховної Ради з питань економрозвитку, нардеп від «Слуги народу» заявила, що українцям, які мають заборгованість з оплати комунальних послуг, борги списувати не будуть
Глава підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу комітету Верховної Ради з питань економрозвитку, нардеп від «Слуги народу» Людмила Буймистер заявила, що українцям, які мають заборгованість з оплати комунальних послуг, борги списувати не будуть.
 
Про це вона розповіла в інтерв'ю UBR.ua.
 
Нардеп зазначила, що загальна сума боргу за послуги ЖКГ в Україні вже досягла 45 млрд гривень. Ситуацію на ринку погіршила і пандемія коронавируса, адже у зв'язку із загрозою поширення захворювання був введений карантин, під час якого Кабмін прийняв рішення не нараховувати штрафи і не відключати комунальні послуги неплатникам.
 
«Після цього багато споживачів подумали, що це означає, що за компослуги можна не платити», - розповіла Людмила Буймистер.
 
Незважаючи на величезну заборгованість, комунальники нічого не можуть зробити з боржниками, і, як підкреслила нардеп, в подальшому проблема буде тільки усуглубляться.
 
«Тут потрібні системні рішення, але всі вони непрості. Адже навіть після закінчення карантину ці борги залишаться - і що з ними робити? Їх доведеться повертати. Адже населенню не спишуть цю заборгованість », - додала вона.
 
Буймистер підкреслила, що за даними соцопитувань, українці виступають проти списання боргів по комуналці, оскільки вважають таку практику несправедливою по відношенню до тих, хто комуналку оплачував вчасно.
 
Нагадаємо, Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під головуванням нардепа від «Слуги народу» Галини Третьякової рекомендує внести до порядку денного сесії законопроект про зміни до законодавства щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг № 3613.
 

Згідно із законопроектом злісних боржників за комунальні послуги чекають арешти майна, заборона на виїзд з України і на керування автомобілем 

Необхідна допомога в написанні дипломної роботи? Замовити написання дипломної на замовлення можна на сайтеЧёткое дотримання всіх вимог методичок і завдань.

 
Коментарі (0)