ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнцям компенсують «доступне житло»

Українцям компенсують «доступне житло»

Держмолодьжитло розпочало остаточні виплати коштів учасникам програми доступного житла по розміщеним у проблемних банках вкладам. Найближчим часом, запевняють, усі проблемні питання будуть зняті.

Державний фонд сприяння молодіжному будівництву розпочав процедуру виплат коштів громадян – учасників програми доступного житла, які зберігалися на рахунках проблемних банків та не були відшкодовані Фондом гарантування вкладів. Про це повідомляє прес-служба установи.

«Сума коштів у проблемних банках, яка не компенсується Фондом гарантування вкладів, складає 22,2 млн грн. Відповідно до рішення уряду сьогодні Держмолодьжитло розпочало процедуру компенсації цих коштів. Регіональні управління Фонду вже виконали необхідну підготовчу роботу та розпочали процес спрямування платіжних доручень до казначейства для подальшого перерахування коштів громадянам», - йдеться у повідомленні.

Тож, найближчим часом, у Фонді переконані, буде остаточно знято всі питання учасників програми доступного житла, які виникли унаслідок неплатоспроможності банків «Південкомбанк» та «АвтоКразБанк».

Нагадаємо, уряд прийняв рішення відшкодувати кошти учасникам програми за рахунок статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву 2 жовтня.

 
Коментарі (0)